Marie Yovanovitch - Biografie, valoare netă, petrecere, ambasador în Ucraina, educație, vârstă, fapte, Wiki, familie, părinți, concediat, căsătorit, soț, mărturie - Gossip Gist

Marie Yovanovitch

Fapte rapide despre Marie Yovanovitch

Numele sărbătorit Marie Yovanovitch
Vârstă 61 de ani
Poreclă Marie
Numele nașterii Marie Yovanovitch
Data nasterii 11.11.1958
Gen Femeie
Profesie Diplomat american
Națiunea Nașterii Canada
Locul nasterii Montreal, Quebec
Naţionalitate american
Etnie alb
Horoscop Scorpionul
Cel mai bine cunoscut pentru Ambasador ambasador în Ucraina
Tată Mihail Yovanovitch
Mamă Nadia Yovanovitch
Fratii 1
Fraților Andre Yovanovitch
Şcoală Școala Kent
Universitate Universitatea Princeton
Educaţie Licențiat în istorie și studii rusești
Starea civilă Necăsătorit
Valoarea netă 6 milioane de dolari

Marie Yovanovitch este un diplomat american care a fost anterior consilier principal al subsecretarului de stat pentru afaceri politice, ambasador al SUA în Kârgâzstan și ambasador al SUA în Armenia. Marie este, de asemenea, membru al rangurilor superioare ale Serviciului de Externe al Statelor Unite. Yovanovitch a fost demis de președintele Trump din postul său de ambasador în Ucraina. Ulterior, ea a depus mărturie într-o audiere publică în fața Camerei Reprezentanților, vineri, 15 noiembrie 2019, ca parte a anchetei de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump.

Pentru ce este renumită Marie Yovanovitch?

 • Faimos ca diplomat și ambasador demis în Ucraina, care a fost concediat de președintele Trump.

Marie Yovanovitch Biografie

Sursa: youtube.com

De unde este Marie Yovanovitch?

Marie Yovanovitch s-a născut la 11 noiembrie 1958, la Montreal, Quebec, Canada. Numele ei de naștere este Marie Yovanovitch. Naționalitatea ei este americană. Yovanovitch aparține etniei albe, în timp ce Scorpionul este semnul ei zodiacal.

Marie Yovanovitch s-a născut într-o familie bună în Canada, din Mikhail Yovanovitch (tată) și Nadia Yovanovitch (mamă). Amândoi părinții ei erau profesori de limbi străine la școala Kent din Connecticut, care au fugit ulterior din Uniunea Sovietică și naziști. Când Marie avea 3 ani, familia sa s-a mutat în Connecticut și a devenit în cele din urmă un cetățean american naturalizat la 18 ani. A crescut într-un mediu foarte sănătos vorbind rusește împreună cu fratele ei, Andre.

Yovanovitch a participat și a absolvit școala Kent din Connecticut în 1976. A absolvit Universitatea Princeton în 1980 cu o diplomă de licență în istorie și studii rusești. În același an 1980, s-a alăturat Institutului Pușkin din Moscova, unde a primit chiar și un MS de la Colegiul Național de Război al Universității de Apărare Națională în 2001.

Marie Yovanovitch Repere în carieră

 • Marie Yovanovitch și-a început cariera profesională după ce s-a alăturat Serviciului Exterior SUA în 1986.
 • În mai 1998, a fost numită director adjunct al biroului rus din Departamentul de Stat al SUA timp de doi ani până în mai 2000.
 • Ea a servit guvernul Statelor Unite pentru patru administrații prezidențiale, doi democrați și trei republicani.
 • În august 2001, a ocupat funcția de șef adjunct al misiunii ambasadei SUA la Kiev, Ucraina până în iunie 2004.
 • În august 2004, a fost numită consilier principal al subsecretarului de stat pentru afaceri politice.
 • De asemenea, a fost consilier internațional și comandant adjunct la Școala de securitate națională și strategie de resurse a Universității Naționale de Apărare.
 • La 20 noiembrie 2004, a fost numită ambasador al SUA în Kârgâzstan, pe care a servit-o timp de patru ani până la 4 februarie 2008.
 • Yovanovitch a ocupat funcția de ambasador al SUA în Armenia și a primit de șase ori Premiul de performanță pentru serviciile externe ale departamentului și de cinci ori Premiul de onoare superior.
 • De asemenea, a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct principal pentru Biroul Afaceri Europene și Eurasiatice în 2012.
 • A fost promovată la rangul de ministru în carieră în 2016.
 • La 12 august 2016, Yovanovitch a fost jurat ca ambasador al SUA în Ucraina sub președintele SUA, Donald Trump. În timpul căreia a fost ținta unei campanii de frotiu bazate pe conspirație.
 • La 11 octombrie 2019, Yovanovitch a depus mărturii cu ușile închise în fața comitetelor de Supraveghere și Reformă a Camerei, Afaceri Externe și Informații împotriva președintelui Trump.
 • La 15 noiembrie 2019, Yovanovitch a depus mărturie în timpul ședințelor de destituire a președintelui public Trump, după care a fost concediată din funcție.
 • În prezent, servește ca Departament de Stat Senior la Institutul pentru Studiul Diplomației al Universității Georgetown.

Cu cine este căsătorită Marie Yovanovitch?

Fostul ambasador în Ucraina, 61 de ani, Marie Yovanovitch nu este încă căsătorit. În prezent nu a avut o relație cu nimeni.

Care este valoarea netă a lui Marie Yovanovitch?

Marie Yovanovitch ar putea avea destul de multe averi în valoare de milioane de dolari prin cariera sa profesională ca server guvernamental și ambasador. Yovanovitch a reușit să adune o avere în valoare de milioane de dolari din mai multe posturi și locuri de muncă. Valoarea sa netă estimată este de aproximativ 6 milioane de dolari începând cu 2019.

Cât de înaltă este Marie Yovanovitch?

Marie Yovanovitch are un corp fizic mediu menținut. Are un ten neted, cu părul castaniu deschis și ochii căprui.